Miere de Manuka Larnac
O miere de Manuka autentica este produsă de albinele europene (Apis mellifera) care se hrănesc cu arborele de mană sau de ceai (Leptospermum scoparium). Acest arbore crește in mod liber in toată Noua Zeelandă și în sud-estul Australiei.
In Noua Zeelandă, o miere de Manuka destinată exportului trebuie să fie testată independent și să treacă testul Manuka Honey Science Definition. Acest test este specificat de Ministerul Industriilor Primare (MPI). Testul cuprinde cinci atribute. Patru sunt chimice și unul este testul pentru ADN-ul Leptospermum scoparium. Mierea trebuie să treacă toate cele cinci teste pentru a fi etichetata ca manuka. Această testare a intrat în vigoare la 5 ianuarie 2018.
MPI nu are o definiție pentru manuka vânduta pe piața internă din Noua Zeelandă. Testul MPI Five attributes este singurul standard recunoscut de legislația din Noua Zeelandă.
Arborele de manuka si Kunzea ericoides, o altă specie Myrtaceae, numită și kanuka, adesea împart aceleași zone de creștere. Unii apicultori nu pot diferenția cu ușurință aceste specii, deoarece ambele flori au o morfologie similară. Diferențierea polenului între cele două specii este dificilă. Prin urmare, studiul polenului continut, ca identificare pentru tipul de miere, este valabil doar în asociere cu alte teste de identificare. Mierea Leptospermum scoparium este întunecată, în timp ce mierea de Kunzea ericoides este galben pal, limpede, cu aromă delicată, dulce, ușor aromata și nu este vâscoasă.
Mierea de iarba neagra ( Calluna vulgaris) este de asemenea vâscoasă, dar planta are flori la sfârșitul verii și distribuția ei montană în nordul Europei temperate și in Asia Centrală nu corespunde cu cea a Leptospermum scoparium. Prin urmare, recolta nu poate fi confundată cu recolta de miere de manuka.
Caracteristici de aspect si gust pentru o miere de Manuka originala
Mierea de Manuka este foarte vâscoasă. Această proprietate se datorează prezenței unei proteine sau a coloidului și este principalul său caracter vizual definitoriu, alături de culoarea maro închis.
Mierea de manuka are o aromă puternică, caracterizată de atribute precum: „pămant”, „uleios”, „erbaceu”, „bogat” și „complex” . Este descrisa de industria de miere din Noua Zeelandă ca având o aromă de „pământ umed”, aromă „minerală, ușor amară”.
Pentru a achizitiona o miere de Manuka autentica va invitam cu drag in magazinul nostru. Pe langa miere, furnizam o gama larga de produse naturiste de la producatori de top din intreaga lume.