Publicat pe

Miere de Manuka Larnac

Publicat pe

Miere de Manuka Larnac

O miere de Manuka autentica  este produsă de albinele europene (Apis mellifera) care se hrănesc cu arborele de mană sau de ceai (Leptospermum scoparium). Acest arbore  crește in mod liber in toată  Noua Zeelandă și în sud-estul Australiei.

miere de Manuka

In Noua Zeelandă, o miere de Manuka destinată exportului  trebuie să fie testată independent și să treacă testul Manuka Honey Science Definition. Acest test este specificat de Ministerul Industriilor Primare (MPI). Testul cuprinde cinci atribute. Patru  sunt chimice și unul  este testul pentru ADN-ul Leptospermum scoparium.  Mierea trebuie să treacă toate cele cinci teste pentru a fi etichetata ca manuka. Această testare a intrat în vigoare la 5 ianuarie 2018.

MPI nu are o definiție pentru manuka vânduta pe piața internă din Noua Zeelandă. Testul MPI Five attributes este singurul standard recunoscut de legislația din Noua Zeelandă.

Arborele de manuka  si  Kunzea ericoides, o altă specie Myrtaceae, numită și kanuka, adesea  împart  aceleași zone de creștere. Unii apicultori nu pot diferenția cu ușurință aceste specii, deoarece ambele flori au o morfologie similară. Diferențierea polenului între cele două specii este dificilă. Prin urmare,  studiul polenului continut, ca identificare pentru tipul de miere, este valabil doar în asociere cu alte teste de identificare. Mierea Leptospermum scoparium este întunecată, în timp ce mierea de Kunzea  ericoides este galben  pal, limpede, cu aromă  delicată, dulce, ușor aromata  și nu este vâscoasă.

Mierea de iarba neagra ( Calluna vulgaris)  este de asemenea vâscoasă, dar planta are flori  la sfârșitul verii și distribuția ei montană în nordul Europei temperate și  in Asia Centrală nu corespunde cu cea a Leptospermum scoparium. Prin urmare, recolta nu poate fi confundată cu recolta de miere de manuka.

Caracteristici de aspect si gust pentru o miere de Manuka originala

Mierea de Manuka este foarte vâscoasă. Această proprietate se datorează prezenței unei proteine ​​sau a coloidului și este principalul său caracter  vizual definitoriu, alături de culoarea   maro închis.
Mierea de manuka are o aromă puternică, caracterizată de atribute precum: „pămant”,  „uleios”, „erbaceu”,  „bogat” și „complex” . Este descrisa de industria de miere din Noua Zeelandă ca având o aromă de „pământ umed”, aromă „minerală, ușor amară”.

Pentru a achizitiona o miere de Manuka autentica va invitam  cu drag in magazinul nostru. Pe langa miere, furnizam o gama larga de produse naturiste de la producatori de top din intreaga lume.