Termeni si Conditii

ACHIZITIONARE DE PRODUSE ONLINE
Acest site este operat de Expressive Design S.R.L.
Expressive Design S.R.L. este opersoana juridica romana, cu sediul social in Bucuresti, Str. Dobreni, Nr.1, avand codul de inregistrare fiscala RO18852935, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr.: J40/11499/2006 tel: 0722564280, denumita in continuare “Manukahonig.ro”
Orice persoana care acceseaza site-ul www.Manukahonig.ro si se inregistreaza in mod valabil, comunicand catre Manukahonig.ro toate datele necesare, va fi denumita in continuare “Utilizator”.
Orice utilizator a transmis si finalizat o comanda cu privire la unul dintre produsele puse in vanzare pe site-ul www.Manukahonig.ro va fi denumit in continuare “Client”.
Prin accesarea site-ului www.Manukahonig.ro toti utilizatorii consimt in mod expres sa respecte termenii si conditiile prezentate mai jos, precum si legislatia aplicabila in domeniu, inclusiv termenii si conditiile politicii de confidentialitate, care se regasesc detaliate, separat, in sectiunile prezentate pe site.

Art. 1. DEFINITII
1.1. Pentru indepartarea oricaror interpretari contrare, in intelesul prezentului contract, urmatorii termeni au definitiile date mai jos:
1.2. Site reprezinta domeniul www.Manukahonig.ro precum si subdomeniile acestuia.
1.3. Serviciu – pus la dispozitie de Expressive Design S.R.L. prin intermediul platformei online ce poate fi accesata la www.Manukahonig.ro – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile publice disponibile ale site-ului, in sensul acordarii posibilitatii Utilizatorului/Clientului sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta dar fara a se limita la acestea (inclusiv telefonic).
1.4. Comanda reprezinta documentul electronic, generat ca urmare a accesarii site-ului www.Manukahonig.ro de catre un Utilizatorul care a acceptat termenii si conditiile de utilizare prezentate pe site.
1.5. Prin lansarea unei comenzi pe site, Utilizatorul este de acord, in mod ferm si expres, cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Manukahonig.ro isi deruleaza operatiunile, neputand invoca ulterior eventuale imprejurari/stari de fapt de natura a modifica aceste forme de comunicare.
1.6. Produse – orice produs incarcat pe pagina corespondenta adresei web www.manukahonig.ro, cu mentiunea ca, in anumite situatii, pot exista eventuale diferente, nesemnificative, care nu sunt apte sa modifice caracteristicile esentiale, de baza, ale produsului.
1.7. Contractul – reprezinta o Comanda confirmata in prealabil de catre reprezentantii Manukahonig.ro, prin care se accepta livrarea produsului sau a produselor comandate de Client cu respectarea prevederilor impuse de O.U.G 34/2014 privind contractul de furnizare de produse incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.
1.8. Data intrarii in vigoare a contractului – este data confirmarii Comenzii de catre reprezentantii Manukahonig.ro, data la care contractul se considera legal incheiat, cu toate consecintele juridice ce deriva din aceasta stare de fapt.
1.9. Specificatii – toate specificatiile privind produsele incarcate pe site, astfel cum acestea au fost puse la dispozitie de producator. In cazul in care, intre specificatiile puse la dispozitie de producator (ingrediente, imagine, etichete ori ambalaj, enumerarea avand caracter exemplificativ si nu limitativ) apar diferente ca rezultat al modificarilor impuse de producator, ori rezulta alte diferente cauzate exclusiv de catre producator, Manukahonig.ro nu isi asuma raspunderea privind imaginea produselor prezentate pe site-ul www.Manukahoig.ro, ori a diferentelor (ingrediente, imagine, etichete ori ambalaj, enumerarea avand caracter exemplificativ si nu limitativ) cauzate exclusiv de catre producator, clientul neputand invoca in contra Manukahonig aspecte ori alte stari de fapt de natura a atrage raspunderea subscrisei, indiferent de natura acesteia.
1.10. Prezentii termeni si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului de vanzare-cumparare la distanta si se vor supune prevederilor O.U.G. 34/2014, precum si oricarei alte norme in materie, in vigoare la data incheierii si derularii contractului. In masura in care exista norme care guverneaza aceeasi situatie de fapt, norme care sunt contradictorii, aplicabilitate va avea acea norma cu caracter mai favorabil fata de partea in culpa.

Art. 2. CONDITII GENERALE
2.1. Prin documentul prezent va aducem la cunostinta regulamentul privind termenii si conditiile de folosire a site-ului Manukahonig.ro
2.2. Utilizarea site-ului www.manukahonig.ro (navigarea, accesul, cumpararea produselor de pe acest site, prelucrarea datelor cu caracter personal, etc.) implica garantia din partea clientului ca a implinit varsta de 16 ani, astfel incat beneficiaza de drepturile legale pentru a valida o comanda si ca este de acord cu termenii si conditiile expuse in continut. Astfel, cel care a implinit 16 ani beneficiaza de toate drepturile si obligatiile contractuale, izvorate din raportul juridic generat de lansarea comenzii, respectiv confirmarea acesteia.
2.3. Administratorul site-ului www.manukahonig.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutului acestui acord fara o notificare in prealabil.
2.4. Prin folosirea site-ului/continutului/, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, morale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse site-ului sau continutului apartinand Expressive Design S.R.L., in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
2.5. Cumparatorul/Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea conditiilor prezente in cuprinsul site-ului www.manukahonig.ro pe perioada derularii unui contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de Expressive Design S.R.L. Exceptie face acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal insa o astfel de eventuala revocare nu are niciun fel de consecinta asupra raporturilor contractuale anterioare, deja nascute, in baza carora au luat nastere in mod valabil obligatii de plata, dar neonorate, acestea urmand a fi achitate, integral, indiferent de optiunea clientului privitoare la prelucrarea datelor sale cu caracter personal, aceasta optiune producand efecte numai pentru viitor nu si pentru situatii anterior nascute.
2.6. In cazul in care Utilizatorul/Clientul a achitat contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de EXPRESSIVE DESIGN S.R.L.. si isi mentine intentia de revocare a acordului exprimat in favoarea conditiilor prezente in cuprinsul site-ului: www.manukahonig.ro pe perioada derularii unei comenzi, EXPRESSIVE DESIGN S.R.L.. urmeaza sa anuleze cererea de produse a Utilizatorului/Clientului fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Art. 3. OBIECTUL CONTRACTULUI.
3.1. Obiectul Contractului il constituie vanzarea produsului/produselor comandate pe site de catre Client si confirmate pentru livrare de catre reprezentantii Manukahonig.ro In comanda vor fi inscrise in mod obligatoriu: pretul de vanzare al produsului/produselor comandate, modalitatea de plata, precum si termenul de plata. Cu toate acestea, lipsa vreunui astfel de element nu lipseste de efecte juridice raportul contractual valabil nascut prin lansarea, respectiv confirmarea comenzii, in masura in care acest raport contractual poate fi usor si rezonabil verificat, la fel si consecintele sale juridice.
3.2. Proprietatea asupra produselor va fi transferata la momentul efectuarii platii de catre Client in locatia indicata in comanda (chiar daca in acea locatie nu se regaseste clientul personal, plata urmand a fi realizata de o alta persoana, dar in locatia indicata de client si pentru produsele comandate de acesta), intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Manukahonig.ro.

Art.4. PRETUL DE VANZARE. MODALITATI DE PLATA
4.1. Pretul de vanzare al produselor este cel afisat pe site. Pretul afisat include TVA, precum si orice alta taxa aplicabila (mai putin cheltuielile de livrare ale produsului/produselor). Pretul de vanzare poate fi modificat de catre Manukahonig.ro, in orice moment fara o notificare prealabila. De asemenea, in functie de volumul comenzii, de pretul acesteia, de produsul comandat ori de gradul de fidelitate a clientului, pretul final al produselor poate fi negociat, independent de valoarea afisata pe site. Manukahonig.ro isi rezerva dreptul exclusiv de a refuza unilateral o negociere in masura in care aceasta a fi in detrimentul activitatii economice a societatii ori exista riscul ca o astfel de negociere sa creeze dezavantaje viitoare societatii, indiferent de natura lor
4.2. In momentul confirmarii comenzii, MAnukahonig.ro va emite o factura pentru produsele ce urmeaza a fi livrate, Utilizatorul fiind obligat sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare, asumandu-si intreaga responabilitate pentru exactitatea si corectitudinea acestora.
4.3. Manukahonig se obliga sa onoreze, in conditii rezonabile, toate comenzile primite, fara discriminare in randul clientelei. Cu toate acestea, Manukahonig isi rezerva dreptul de a refuza unilateral, in mod intemeiat, onorarea anumitor comenzi in masura in care apreciaza, pe baza unor imprejurari reale si obiective, ca furnizarea produselor comandate catre anumite persoane fie incalca normele in vigoare, fie nu ar fi oportuna realizarea livrarii (spre exemplu, comanda este realizata de o persoana care a mai comandat anterior produse si nu a onorat plata acestora, etc.), fie prin realizarea unei astfel de relatii comerciale societatii i s-ar aduce un prejudiciu, indiferent de natra lui. In aceste cazuri, subscrisa nu este raspunzatoare pentru neonorarea comenzii iar clientului/utilizatoruli nu i se va percepe niciun cost.
4.4. De asemenea, Manukahonig.ro isi rezerva dreptul de a refuza onorarea unei comenzi/de a o anula unilateral in masura in care aceasta a fost plasata de o persoana care a manifestat fata de subscrisa o atitudine neconforma normelor in vigoare ori a adoptat fata de aceasta o atitudine/conduita ostila, sicanatorie, cu vadita rea credinta sau nejustificata. Manukahonig.ro isi rezerva dreptul de a refuza onorarea unei comenzi/de a o anula unilateral in masura in care, pe baza unor elemente obiective, se poate trage concluzia ca exista premisele adoptarii unei astfel de conduite fata de subscrisa.
4.5. Modalitatile de plata sunt:
Conditiile de plata a Bunurilor si Serviciilor vandute de catre Manukahonig le ragasesti in sectiunea Cum platesc

Art. 5. LIVRAREA PRODUSELOR
Conditiile de livrare a Bunurilor si Serviciilor vandute de catre Manukahonig le ragasesti in sectiunea Informatii despre livrare

Art. 6. GARANTII
6.1. Toate produsele comercializate pe site, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor, producatorul fiind unic responsabil pentru eventuale lipsuri, deficiente, neconformitati, etc., enumerarea avand caracter exemplificativ, aceasta cuprinzand in esenta toti factorii avand legatura directa cu producatorul.
6.2. Produsele comercializate de Manukahonig.ro sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
6.3. MAnukahonig.ro poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.
6.4. De asemenea, orice reclamatie privind deficiente ale produsului/produselor achizitionate pot fi facute direct pe adresa office@manukahonig.ro in termen de 14 zile de la receptie.

Art. 7. RETURNAREA PRODUSELOR
Conditiile de returnare a Bunurilor si Serviciilor achizitionate de la Manukahonig le regasesti in sectiunea Politica de returnare

Art. 8. RASPUNDEREA Manukahonig
8.1. Manukahonig.ro nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nicio pierdere a Utilizatorului sau a Clientului in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termeni si conditii sau de nerespectarea Contractului si celorlalte instructiuni mentionate pe site.
8.2. Manukahonig.ro nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe site.
8.3. Manukahonig.ro nu este responsabila pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul/Clientul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Manukahonig.ro a oricareia din obligatiile sale conform Contractului si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor respective dupa livrare si, in special, pentru pierderea produselor.
8.4. MAnukahonig.ro nu raspunde in fata niciunui client/utilizator pentru eventuale solicitari in afara termenilor si conditiilor de fata, nu poate fi raspunzator pentru niciun fel de eventual prejudiciu, material sau de alta natura, care ar deriva, direct sau indirect, din fapte ori alte imprejurari care nu au fost mentionate in prezenta sectiune de Termeni si Conditii.
8.5. Manukahonig.ro isi rezerva dreptul de a anula comanda si de a nu tine rezervate produsele comandate in cazul in care clientul nu poate fi contactat telefonic in termen de 24 de ore de la plasarea comenzii.

Art. 9. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA
Toate materialele integrate in acest site (inclusiv descrierile produselor, modalitatea lor de promovare, etc.) sunt proprietatea intelectuala a Manukahonig.ro. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, exceptand perioada de care este nevoie sa fie vizualizate online. Incalcarea acestei obligatii confera Manukahonig dreptul de a solicita atat daune interese cat si obligarea celui care se face vinovat la incetarea de indata a actului prejudiciabil, care nesocoteste proprietatea intelectuala a subscrisei.

Art. 10. UTILIZAREA ABUZIVA A SITE-ULUI www.Manukahonig.ro
10.1. Se considera utilizare abuziva a site-ului orice utilizare facuta cu rea credinta, intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare, in orice alt mod care poate produce prejudicii MAnukahonig.ro, ori in cu totul alte scopuri decat cele specifice utilizarii normale a site-ului.
10.2. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul va fi considerat o tentativa de fraudare a site-ului ori de a produce prejudicii subscrisei, organele competente (inclusiv cele penale) urmand a fi sesizate sub acest aspect.

Art.11. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
11.1. MAnukahonig.ro poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia in vederea ducerii la indeplinire a comenzii.
11.2. In caz de cesiune/subcontractare, Manukahonig.ro ramane raspunzator fata de Client cu privire la modul in care persoana careia i-a cesionat contractul isi indeplineste obligatiile fata de Client.

Art.12. – FORTA MAJORA
Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Art. 13. LEGEA APLICABILA. LITIGII
13.1. Contractul este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Manukahonig.ro si Client se vor rezolva pe cale amiabila, sens in care partea nemultumita va transmite, in prealabil, o notificare, printr-un mijloc de comunicare apt sa faca dovada receptionarii de catre cealalta parte, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.