Politică de confidențialitate

Noi Expressive Design S.R.L., cu sediul social in Bucuresti, Str. Dobreni, Nr.1, avand codul de inregistrare fiscala RO18852935, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr.: J40/11499/2006 tel: 0722564280, denumita in continuare “Manukahonig.ro”, suntem extrem de preocupati de a va garanta confidentialitatea si deplina protectie a datelor dumneavoastra cu caracter personal, in conformitate cu normele, principiile si reglementarile in vigoare in Uniunea Europeana in acest domeniu, inclusiv cu REGULAMENTUL nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date(denumit in continuare „GDPR”).Datele cu caracter personal inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila iar o persoana identificabila este acea persoana identificabila, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.Aceasta Politica se refera la datele personale ale clientilor nostri, partenerilor de afaceri, alte persoane care intra in contact cu noi sau viziteaza locatia noastra, angajati sau persoane aflate in proces de angajare, colaboratori si se aplica datelor cu caracter personal colectate prin: e-mail, direct la receptie, formulare diverse, CV-uri, inregistrari video, web-site, social media.In scopul desfasurarii activitatii, Expressive Design S.R.L. poate colecta, prelucra si stoca anumite date cu caracter personal necesare din punct de vedere legal, pentru incheierea unui contract sau din interes legitim. Aceste date pot fi dar nu se limiteaza la: nume, prenume, cetatenie adresa, telefonul, adresa de e-mail etc.

Politica de confidentialitate descrie:
Scopul pentru care colectam si modul in care folosim datele dumneavoastra cu caracter personal;
Modul in care colectam date cu caracter personal;
Temeiul procesarii pentru scopul de mai sus;
Categoriile de date cu caracter personal pe care le colectam si procesam;
Perioada de stocare in vederea procesarii;
Drepturile dumneavoastra si modul in care puteti sa le exercitati;
Catre cine putem transmite aceste date.De asemenea, dorim sa va facem cunoscute masurile pe care le luam pentru a garanta securitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal precum si asupra modului in care ne puteti contacta in chestiuni legate de confidentialitate si de protectie a datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Cine suntem:
Societatea Expressive Design S.R.L. cu sediul social situat in Romania, Bucuresti, Str. Dobreni, Nr.1, numar de ordine in Registrul Comertului J40/11499/2006, Cod Identificare Fiscala RO18852935.

SCOPUL PENTRU CARE COLECTAM SI MODUL IN CARE FOLOSIM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL
Societatea noastra colecteaza date in urmatoarele cazuri:
Daca sunteti un client sau un potential client al Manukahonig.ro: Avem obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Pentru a va oferi serviciile noastre, va solicitam date: a va putea rezerva camere si alte servicii in vila noastra. Temeiul de procesare al datelor este aici efectuarea unui contract;a va putea caza in vila noastra, cu temei legal de procesare al datelor cu caracter personal;1.1. Pentru a comunica cu dumneavoastraEste important pentru noi sa putem comunica cu dumneavoastra in scopuri variate, cum ar fi acela de a afla opiniile dumneavoastra asupra serviciilor noastre, acela de a solutiona diverse sesizari ale dumneavoastra sau acela de a va putea oferi servicii personalizate, oferite in timp util, in format electronic.1.2.Obligatie legalaIn anumite situatii va putem solicita unele date cu caracter personal in temeiul unei obligatii legale, impuse de legislatia in vigoare.1.3.Trimiterea de informari (newsletter)Va solicitam date pentru a va trimite informari comerciale / newslettere, in format electronic. Pentru acest lucru va cerem consimtamantul / acordul si adresa de posta electronica, in mod expres, si avem ca temei al prelucrarii interesul nostru legitim.Va puteti retrage oricand consimtamantul, exprimand astfel optiunea dumneavoastra de a nu primi newsletter-ul nostru in viitor, facand click pe „dezabonare” atunci cand primiti e-mailul respectiv.Categoriile de date prelucrate in contextul relatiei noastre cu dumneavoastra sunt numele, telefonul, adresa, adresa de posta electronica (optional) precum si alte date personale pe care ni le puteti furniza direct.Daca sunteti un partener de afaceri / furnizorPentru a tine legatura cu dumneavoastraUtilizam datele dumneavoastra personale pentru a pastra contactul direct si a mentine relatia contractuala cu dumneavoastra. Colectam aceste date având ca temei incheierea de contracte comerciale.Comunicarea cu dumneavoastraUtilizam datele dumneavoastra de contact pentru a comunica cu dumneavoastra cu privire la orice probleme relevante legate de relatia noastra contractuala.Obligatie legalaIn anumite situatii va putem solicita unele date cu caracter personal in temeiul unei obligatii legale, impuse de legislatia in vigoare.Daca sunteti utilizator al site-ului nostru – vilaterase.roFolosim datele personale pe care le colectam de la dumneavoastra atunci cand vizitati site-ul nostru in scopul de a monitoriza traficul si de a imbunatati continutul site-ului. Ne bazam in aceasta activitate de procesare a datelor pe interesul nostru legitim de a asigura buna functionare a site-ului nostru de internet.Categoriile de date prelucrate in acest context sunt ora si data accesarii unui site Internet si adresa IP de la care a fost accesat site-ul respectiv.Temeiurile de prelucrare a datelor cu caracter personal pot fi: o obligatie legala (in cazul in care Vila Terase este obligata legal sa divulge anumite date cu caracter personal autoritatilor publice), executarea unui contract incheiat de Vila Terase in contextul unei anumite tranzactii sau interesul legitim al Vila Terase de a efectua o tranzactie in cel mai eficient mod.Furnizarea de date cu caracter personalAtunci când datele cu caracter personal va sunt solicitate direct dumneavoastra, SC PCC Holiday Acomodation SRL va solicita sa furnizati toate categoriile de date pe care le solicitam in scopurile mentionate anterior, deoarece altfel nu ne vom putea indeplini activitatea specifica.Daca furnizati catre SC PCC Holiday Acomodation SRL date cu caracter personal ale altor persoane fizice, va rugam sa comunicati acestora, inainte de o astfel de furnizare de date, modalitatea in care SC PCC Holiday Acomodation SRL intentioneaza sa proceseze datele lor cu caracter personal, asa cum este descris in aceasta politica de confidentialitate.Transmiterea de date cu caracter personal catre tertiDesi, ca o regula generala, noi nu divulgam datele dumneavoastra personale catre terti, exista posibilitatea:-de a dezvalui datele de contact catre furnizorii nostri de servicii de marketing (numai cu consimtamantul dumneavoastra);-de a dezvalui datele de contact catre furnizorii nostri de servicii de IT de sondare a gradului de satisfactie (numai cu consimtamantul dumneavoastra) ;-daca exista obligatia legala de transmitere a datelor personale relevante catre autoritati publice, in contextul furnizarii de catre noi a serviciilor solicitate de dumneavoastra;Durata procesariiIntentionam sa pastram datele dumneavoastra cu caracter personal pentru o perioada cât mai scurta de timp, atat cat este minimul necesar pentru buna desfasurare a activitatii noastre – de regula 24 de luni. Exista insa situatii in care legislatia romana in vigoare impune pastrarea anumitor seturi de date pe perioade mai indelungate de timp.Dupa aceasta perioada de pastrare a datelor dumneavoastra cu caracter personal de 24 luni, datele dvs. vor fi sterse automat din baza noastra de date, in cel mai scurt termen posibil.Drepturile dumneavoastraIn calitate de titular al datelor cu caracter personal, GDPR va ofera o serie de drepturi, inclusiv:dreptul de acces – va permite sa obtineti confirmarea faptului ca datele dumneavoastra personale sunt prelucrate de catre noi si, daca este afirmativ, care sunt detaliile relevante ale acestor activitati de prelucrare;dreptul de rectificare – va permite sa rectificati datele dumneavoastra personale daca sunt incorecte;dreptul la stergere – va permite sa obtineti stergerea datelor dumneavoastra personale in anumite cazuri, ca de exemplu:daca datele nu mai sunt necesare in legatura cu scopurile pentru care au fost colectate;daca procesarea s-a bazat pe consimtamantul dumneavoastra si daca v-ati retras consimtamantul, consimtamantul dumneavoastra a expirat sau in cazul in care nu mai exista un temei juridic pentru procesarea datelor dumneavoastra personale;o instanta sau o autoritate de reglementare a decis ca datele dumneavoastra cu caracter personal in cauza trebuie sterse;daca se dovedeste ca datele dumneavoastra personale au fost prelucrate in mod ilegaldreptul la restrictionare – va permite sa obtineti restrictia de procesare a datelor dumneavoastra cu caracter personal in anumite cazuri (de exemplu, atunci când contestati acuratetea datelor dumneavoastra cu caracter personal, pentru o perioada care ne permite sa verificam aceasta acuratete);dreptul de a obiecta – va permite sa obiectati la procesarea ulterioara a datelor dumneavoastra cu caracter personal in conditiile si limitele stabilite de lege;dreptul la portabilitatea datelor – va permite sa primiti datele cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si lizibil, sau sa transmiteti aceste date unui alt operator de date.Suntem bucurosi sa va asiguram exercitarea acestor drepturi, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau implica un efort disproportionat.Puteti sa va exercitati drepturile mentionate mai sus si sa aflati mai multe despre astfel de drepturi prin depunerea la noi, in calitatea noastra de Operator de date, trimitindu-ne o cerere prin e-mail la: dpo@vilaterase.roNe-am angajat sa tratam intotdeauna solicitarile dumneavoastra cu cea mai mare atentie si puteti adresa orice intrebari pentru a primi raspuns in cel mai scurt timp posibil.De asemenea, aveti dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal din Romania(ANSPDCP).VERSIUNI ALE ACESTEI POLITICI DE CONFIDENTIALITATEAceasta Politica de Confidentialitate intra in vigoare din data de 25 mai 2018.Aceasta Politica de Confidentialitate poate fi actualizata in functie de modificarile legislative interne si internationale ce pot aparea. Orice actualizare se va aplica dupa un interval de 15 zile de la publicarea pe site-ul oficial al institutiilor interne si/sau internationale.Ce este un “cookie”?Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Firefox, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul utilizatorului).Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.Exista 2 categorii mari de cookie-uri:– Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului (ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).– Cookieuri Persistente – acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.Care sunt avantajele cookie-urilor?Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta.Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului sau publicitate relevanta.Care este durata de viata a unui cookie?Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusive pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasite website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente‘). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.Ce sunt cookie-urile plasate de terti?Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest siteO vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:Sitecore AnalyticsSC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIEAcest cookie este utilizat pentru a identifica vizite repetate ale aceluiasi vizitator individual. Expira dupa un anumit timp si nu este setat din nou decat daca utilizatorul isi schimba setarile de cookie-uri.Sitecore AnalyticsSC_ANALYTICS_SESSION_COOKIEAcest cookie este utilizat pentru a urmari informatiile de trafic pentru un singur utilizator. Acest cookie este sters cand este inchis site-ul.Sesiune / persistentFacebook CookiesConectarea – acest cookie este utilizat pentru a identifica momentul conectarii la Facebook, astfel incat utilizatorul sa primeasca informatii relevante, dar si informatii privind reteaua de socializare atunci viziteaza alte site-uri. Securitatea si integritatea site-ului – acestea contribuie la protectia contului, astfel incat sa nu fie accesat de altcineva in afara de utilizator. Modulele cookie si tehnologiile similare ajuta Facebook sa afle cand mai multe persoane s-au conectat de pe acelasi computer. Localizarea – Facebook stocheaza informatii intr-un modul cookie care este plasat in browserul sau pe dispozitivul tau, astfel incat sa vezi site-ul in limba preferata. Pentru a afla mai multe informatii legate de tipurile de cookie-uri utilizate de Facebook, dar si modul de functionare al acestora, va rugam sa faceti click pe urmatorul link: https://www.facebook.com/policies/cookies/Temporar, minimum 24 luni_gaAcest cookie este asociat cu Google Universal Analytics – este o actualizare importanta la sensul mult mai cunoscut de serviciu de analytics de la Google. Acest cookie este folosit pentru a identifica utilizatorii unici pe baza asocierii lor cu numere generate aleator ca identificator de client. Este inclusa in fiecare solicitare de pagina intr-un site si se utilizeaza pentru a afla date despre vizitator, sesiuni si campanii pentru raportul de analytics al site-ului. Este setat initial sa expire dupa 2 ani, desi poate fi personalizata de catre detinatorii site-ului.Temporar, 10 min_gatAcest cookie este asociat cu Google Universal Analytics, conform documentatiei este utilizat pentru a accelera rata de solicitare – limitarea colectarii de date pentru site-urile cu trafic mare. Expira dupa 10 minuteCe tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi, etc).De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):– Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.– Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba (ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).– Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).– Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.– Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.– Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex. prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.– Securitate si probleme legate de confidentialitateCookieurile NU sunt virusi ! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.Alte aspecte de securitate legate de cookie-uriDeoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:– Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.– Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.– Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.– Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri.Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.Cum pot opri cookie-urile?Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.– Cookie settings in Internet Explorer– Cookie settings in Firefox– Cookie settings in Chrome– Cookie settings in Safari